Екипът на Агромио посети централата на италианския производител на торове Green Has Italia S.p.A. в Канале д’Алба за техническо обучение, в което българският екип имаше възможността да се запознае с новите технологии и ноу-хау в производството и приложението на продуктите на Green Has Italia, разработени според нуждите на земеделието.

В програмата на нашите домакини беше включено и посещение на изпитвателната лаборатория и оранжериите, които са част от новоизграждащият се научно- изследователски център на италианският производител на висококачествени торове в Канале д’Алба. Мащабният проект, чиито основи са положени още през 2017 година, включва още лаборатории за генна експресия и микробиология. Научно- изследователският комплекс се очаква да бъде напълно завършен през следващата година.

Собственикът на Green Has Italia S.p.A. Джузепе Гонела се срещна лично с нашия екип, за да го поздрави за добрата работа и да изкаже вълнението си от съвместните проекти с Агромио, които са част от развитието на компанията в Източна Европа.