Явор Атанасов, „Правец Голф Клуб“, гр. Правец, обл. София

Преди време ви срещнахме с Явор Атанасов – наш дългогодишен клиент и главен грийнкипър на „Правец голф клуб“. Днес се срещаме отново в едно непринудено интервю. Кои са продуктите, които е използвал през годините, има ли любим продукт, както и какви са спецификите при поддръжката на едно голф игрище, можете да прочетете тук.

1. Преди време дадохте интервю, в което разказахте, че сте използвали много продукти на Агромио през годините. Кои са продуктите, с които сте работили и какви резултати постигнахте с тях?

Използвал съм през годините широката продуктова гама от продукти на Агромио. Основните продукти, които са в основата на годишната ми поддръжка са: Vit-Org, Greit VG, AlgarenTwin, Essekappa, MagnesioGreen, Daglas, Chemilon Herbifix. Успях да задълбоча кореновата система, тревата започна да е по-издръжлива на абиотичните фактори, както и намалих осезателно използването на фунгициди.

2. В тази връзка, имате ли любим продукт?

Algaren Twin и Greit VG са двата ми любими продукта. Привърженик съм на водораслите и аминокиселините. Вярвам в техните подобрителни качества и виждам резултат от прилагането им.

3. Какви са спецификите при поддръжка на грийн зоните на едно голф игрище?

Грийновете (грийн зоните) са най-сложният компонент от поддръжката на едно голф игрище. От там идва и името на нашата професия – грийнкийпър (директен превод пазител на грийна).

Обикновено грийновете на едно игрище са 18 бр. + 2-3 допълнителни за тренировка/упражнения. Общата им площ варира между 10-18 дка, разпределени на площ около 400-700дка. Грийновете трябва да са с еднаква скорост, гладкост и тревна повърхност. За да постигне грийнкийпърът така нареченият баланс, са нужни подходящите продукти в точния момент, съобразени с метеорологичните условия и натовареността на игрището.

4. Имат ли значение продуктите, които се използват върху качеството на зоните за игра?

Като всеки жив организъм и тревата си има своите нужди. Грийновете са основният аспект на едно голф игрище. Очакванията на голфърите са, те да са в оптимално състояние ежемесечно. С помощта на различните продукти, ние набавяме нуждите на тревата, компенсираме недостиг или увеличаваме даден компонент, за да се превъзмогне стрес или друг момент на развитието си.

5. С какво се отличават продуктите на Агромио и защо всяка година ги използвате?

За мен е важно да познавам продукта, който използвам и да мога да разчитам на него в нужния момент. Недоверчив съм по характер и ми отне време, за да се убедя, че продуктите на Агромио са удачен избор за поддръжката на Правец Голф Клуб.

Имайки предвид и техническата подкрепа на агрономите от Агромио при нужда, аз успях да наредя пъзела в работата си и тя се превърна в удоволствие за мен. Успях да намаля стреса в работния процес и се фокусирах към други предизвикателства в поддръжката на голф игрището.

Shopping Cart 0

No products in the cart.