Chemilon PROTECT-N

НачалоChemilonChemilon PROTECT-N

Chemilon PROTECT-N
Chemilon PROTECT-N
Chemilon PROTECT-N
Chemilon PROTECT-N
Chemilon PROTECT-N
Chemilon PROTECT-N
Chemilon PROTECT-N

Загубата на азот под различни форми е един от основните лимитиращи фактори при формиране на добива. Изследвания показват, че, при определени условия, загубите на азот може да достигнат до 40% и то само за 3-4 дни след неговото прилагане.

Chemilon PROTECT-N представлява иновативна течна формулация, която инхибира действието на ензима уреаза. Агентът се използва като добавка в торове, съдържащи урея. Най-често това са 28%-ов и 32%-ов разтвор на урея-амониев нитрат.
Chemilon PROTECT-N значително повишава ефективността на тора, като забавя транформацията на азот в почвата (особено при по-глинести почви) от амидна форма в амониева.

КАК РАБОТИ

Подобрява ефективността на торове, съдържащи урея

Инхибира действието на ензима уреаза, което забавя процесите на трансформация на амиден азот и намалява неговата загуба в почвата (особено при култури с предшественик бобови)

Удължава експозицията на действие на торове съдържащи урея (особено при продължителни валежи или високи температури)

ВНИМАНИЕ

Задължително използвайте продукта в добре проветриви помещения или на открито!

ДОЗИРОВКА

Chemilon PROTECT-N се използва за всички култури по всяко време, в съответствие с инструкциите за използване на разтвор на урея-амониев нитрат (УАН) и други азотни торове.
Добавят се 100 мл Chemilon PROTECT-N към всеки 100 л 32%-ов разтвор на урея-амониев нитрат (32% УАН).
Напълнете резервоара за пръскане наполовина с тор (УАН).
Добавете подходящото количество Chemilon PROTECT-N и разбъркайте добре.

Chemilon PROTECT-N

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ…

Амидната форма на азот (урея) също търпи загуби в почвата под различна форма. В зависимост от етапа /сезона/ на приложение на торове, съдържащи урея (УАН) и съответни атмосферни условия, загубата на амиден азот се проявявя най-често чрез неговата трансформация в амониева форма, катализирана от ензима уреаза, който се продуцира от някои почвени микроорганизми. Този процес има още по-силно изражение, когато торенето е по повърхността на почвата. В този случай загубата се осъществява и заради формирането на амониев карбонат, поради реакцията на урея с вода и при по-висока температура. Амониевият карбонат е нестабилен, разпада се на въглероден диоксид и амоняк, и по този начин газообразните съединения се губят в атмосферата. Тези загуби могат да достигнат до 40% в рамките само на 3-4 дни, особено при алкални почви, тъй като високото рН ускорява процеса на разпадане на амониевия карбонат.

КОНТАКТИ

АГРОМИО ООД
1360 София, ул. Обелско шосе 18
+359 896 340 399

ЗА НАС

За да посрещне нуждите на земеделието, АГРОМИО фокусира своята дейност в изследване, анализиране и експертиза на базата, на които да предложим решения за максимална ефективност на земеделските стопанства.

Защита на личните данни - GDPR

БЮЛЕТИН

    Съгласие за обработка на лични данни* (GDPR)

    Copyright © Agromio 2019